Алкогольна залежність має безліч симптомів, які ускладнюють лікування. Вона призводить до того, що негативні наслідки вживання алкоголю відходять на другий план і домінує потреба у споживанні психоактивних речовин. Іноді ця потреба настільки сильна, що затуманює всі роздуми про власне життя та його поступовий розпад.

Сім'я відіграє важливу роль у заохоченні залежної людини пройти курс лікування алкоголізму в Луцьку. Саме це може мати найбільший вплив на усвідомлення алкоголіком існування проблеми.

4dc7273 com depositphotos.vadimphoto1 gmail

Допомога родині залежної людини в клініці

За такою допомогою зазвичай звертаються партнери залежної людини або її діти. Не знаючи, що робити, вони вдаються до останнього засобу і звертаються до реабілітаційного центру Платформа Тверезості. Перш за все, одна з цілей клініки — надання допомоги членам сім'ї залежної людини. Тому цілком природно, що по допомогу звертається людина, яка не страждає на алкоголізм, але має цю проблему в сім'ї.

Фахівці центру проводять кризове втручання, яке надає інформацію про те, як поставити члена сім'ї до відома про масштаб проблеми, що зрештою повинно змусити його помітити це і звернутися за лікуванням. Якщо є негативні наслідки для життя членів сім'ї залежної людини, а вони майже завжди є, вживають заходів щодо їх усунення або зменшення.

На кожному етапі візитів проводиться психотерапія, близька алкозалежному людина вчиться справлятися з емоційними наслідками найчастіше тривалої співзалежності та отримує знання, завдяки яким він або вона може мотивувати алкоголіка до лікування.

Перший візит і мотивація до лікування залежності

Зазвичай тільки дуже розумні алкозалежні, які швидко помічають руйнівний вплив вживання спиртного на своє життя, самостійно звертаються до психотерапії. Більшість пацієнтів — це люди, які почали зазнавати настільки великих втрат в особистому та професійному житті, що це привернуло увагу їхніх родичів, які вирішили втрутитися - зазвичай через небажання пацієнтів вчиняти такого роду дії, які вони сприйматимуть як образу. Тому це бажання почати лікування має бути пробуджене.

Коли пацієнт приходить у клініку, дуже часто він тоді вмотивований "ззовні" — тобто він прийшов, бо його попросила сім'я. Важливо мотивувати терапію залежності та проводити її усвідомлено, щоб пацієнт зрозумів її сенс і значення. У зв'язку з цим фахівці з психотерапії залежностей використовують професійні методи, які завжди ефективні.

 

+ Написать свой комментарий

 

Вопросы, отзывы и комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Указав свой E-mail Вы получите ответ на почту.
0 символов
Вложения (0 / 3)
Share Your Location