Forward BankУкраїнське рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило АТ «БАНК ФОРВАРД» кредитний рейтинг на рівні uaBBB+, а також  рейтинг депозитів на рівні 5 (відмінна надійність).

Як повідомляється у релізі агентства, протягом січня-липня 2018 року обсяг регулятивного капіталу АТ «БАНК ФОРВАРД» мав від’ємне значення, що було зумовлено формуванням додаткових резервів під активні операції у зв’язку із переходом на нову модель обліку МСФЗ 9 «Фінансові інструменти». Акціонером банківської установи було вжито необхідні заходи щодо відновлення рівня капіталізації до належного рівня – наприкінці липня поточного року завдяки збільшенню статутного капіталу більше ніж удвічі, регулятивний капітал набув значень, що відповідають вимогам законодавства (237,3 млн. грн. на 01.08.2018), та станом на 01.10.2018 р. становив 239,1 млн. грн. Обсяг високоліквідних активів підтримується на достатньому рівні та удвічі перевищує зобов’язання на вимогу. За рахунок суттєвого нарощення статутного капіталу банк має певний профіцит ліквідності – станом на початок вересня 2018 року тимчасово вільні кошти у сумі 110 млн. грн. інвестовано в депозитні сертифікати НБУ. За підсумками серпня та вересня, банк вийшов на позитивний фінансовий результат (1,2 млн. грн. та 0,5 млн. грн. відповідно).

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АТ «БАНК ФОРВАРД», в тому числі: фінансова звітність за 2015-2017 рр. та 8 місяців 2018 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

АТ «Банк Форвард» (Forward Bank) — комерційний банк, основний фокус діяльності якого спрямований на обслуговування приватних клієнтів в Україні. Активи Банку станом на 01.10.2018 р. склали 1 691,6 млн грн, регулятивний капітал — 239,1 млн грн, статутний капітал (зареєстрований і незареєстрований) — 1 152,9 млн грн, кошти фізичних осіб — 1 404,4 млн грн, кредитний портфель — 1 551,4 млн грн. Forward Bank входить до групи банків з іноземним капіталом, згідно з класифікацією Національного Банку України, і є членом Фонду гарантування вкладів України

 

+ Написать свой комментарий

 

Вопросы, отзывы и комментарии (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Лично мое мнение таково: АТ «БАНК ФОРВАРД» уже давно подтвердило свою дееспособность, во всех смыслах этого слова. Можно ли банку доверять в такой степени, чтобы размещать в нем депозиты? Выбор каждого. Я бы ориентировался на ставку по депозитам. Если в этом банке она вас устраивает, можете размещать. На 12 месяцев, не более. Но, опять-таки, это только мое личное мнение.<br /><br />Я знаю, на Новый год они предлагали депозиты в гривне под 22%. Это нормальная ставка, даже с учетом годовой и ежемесячной инфляции. На сайте можно с этой информацией ознакомиться детально: http://www.forward-bank.com/ Успехов.

This comment was minimized by the moderator on the site

Форвард банк недавно докапитализировали акционеры из Москвы. По сути они вышли на уровень капитала по норме треборвания НБУ, но по поводу размещения депозитов, думать Вам. По сути сейчас проблем у банка никаких нет, пока нет.

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Указав свой E-mail Вы получите ответ на почту.
0 символов
Вложения (0 / 3)
Share Your Location