Збереження капіталу за допомогою закордонного банківського рахунку стає все більш популярним як серед фізичних, так і юридичних осіб. Проте, перед тим, як прийняти остаточне рішення, важливо ознайомитися з процедурами та документами, які вимагає той чи інший банк. Всі банки світу дотримуються принципів KYC (Know Your Client), що передбачає ідентифікацію та верифікацію клієнта. Мова йде про те, що банк має право вимагати від вас надати документи, які підтверджують вашу особу та походження коштів. Після отримання документів, банк проводить Due Diligence, тобто перевірку достовірності наданої інформації.

Як відкрити міжнародний рахунок? Насправді дуже просто, адже спеціалісти компанії Campio Group допоможуть розібратися з усіма особливостями та нададуть повноцінну консультацію. Після подання документів до банку, заповнення та підписання банківських форм (процедура може проходити як у головному офісі, так і дистанційно, залежно від конкретного випадку), юридичний відділ банку розпочинає детальну перевірку наданих документів. У разі позитивного рішення рахунок буде відкрито протягом декількох днів.

Важливо зазначити, що процедура відкриття може відрізнятися в залежності від банку. Ось деякі додаткові моменти, які слід врахувати:

  • Деякі європейські (і не тільки) банки можуть вимагати відеозв'язку з клієнтом до розгляду документів;
  • Можлива навіть необхідність оплати банківські комісії та/або перерахування мінімального першого платежу (особливо актуально для банків Швейцарії, Австрії та Ліхтенштейну);
  • В певних випадках у вас можуть попросити надати оригінали документів вашої компанії.

Рекомендується уважно ознайомитися з вимогами конкретного банку, перш ніж розпочинати процедуру відкриття рахунку.

Актуальні вимоги до документів

Відкриття рахунку в європейському банку (або й будь-якому іншому закордонному банку) стало складнішим, адже тепер банки прагнуть краще вивчити своїх клієнтів. За рівнем ідентифікації клієнтів банки можна поділити на два типи: з полегшеною та посиленою процедурою due diligence.

Полегшена процедура due diligence (доступна в деяких європейських банках, а також у банках Туреччини, Грузії, Білорусі, Белізу та деяких платіжних системах) передбачає надання наступного пакету документів:

  • Оригінали паспортів бенефіціара та уповноваженої особи;
  • Оригінали установчих документів компанії;
  • Детальний опис діяльності компанії (бізнес-план);
  • Копії документів, що підтверджують діяльність компанії: банківські виписки, договори, рахунки-фактури (якщо компанія вже вела діяльність);
  • Рахунок за послуги комунального типу (utility bill) на ім'я бенефіціара/уповноваженої особи, який слугує своєрідним підтвердженням місця проживання;
  • Банківська рекомендація;
  • Детальне резюме (біографія) з інформацією про освіту, вид діяльності клієнта, інформацію про компанії, джерела походження капіталу тощо.

Дізнатися більш детально про полегшену та посилену процедури можна завдяки компанії Campio Group.

 

 

+ Написать свой комментарий

 

Вопросы, отзывы и комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Указав свой E-mail Вы получите ответ на почту.
0 символов
Вложения (0 / 3)
Share Your Location