У ході користування побутовим приладом виникає необхідність його очищення від накипу, бруду, нагару на робочій поверхні тощо. Усі ці проблеми достатньо легко усунути самостійно. Головне — це дотримуватися алгоритму дій та пропорцій використання тих чи інших засобів.

Боротьба з накипом всередині

Переважна більшість моделей сучасних прасок має функцію пари або ж вбудований парогенератор. У ємностях для води часто утворюється стійкий накип, який перешкоджає нормальній роботі приладу. Якщо функції самоочищення немає, розв’язувати цю проблему доводиться самостійно. Якщо після випускання пари чи води на тканині залишаються плями іржі та вапна, не варто поспішати дізнаватися, скільки коштує праска Braun, — бруд у резервуарі для води можливо подолати, використовуючи підручні засоби.

Оцет

Цей консервант, що знайдеться на кожній кухні, відмінно розчиняє осад солей і металів. Змішайте оцет із водою в пропорції 1:1 та залийте суміш у резервуар праски, після чого увімкніть максимальне нагрівання. Коли пристрій нагріється, добре його струсіть і декілька разів спустіть пару (на технічну тканину чи папір). Після цього достатньо прополоскати ємність для рідини та дати вивітритися їдкому запаху оцту. Обов'язково зверніть увагу на стан отворів для пари та води, адже після таких маніпуляцій вони можуть засмітитися частинками осаду. Якщо таке сталося, обережно приберіть тверді частки голкою чи зубочисткою.

Лимонна кислота

Лимонна кислота, як і оцет, ефективно розчиняє наліт. Для приготування «робочої суміші» розчиніть 20 г кристалів кислоти в 100 мл гарячої води й залийте кислий розчин у резервуар праски. Далі йде стандартна процедура очищення: нагрівання, спускання пари, полоскання. Перевага цього методу полягає у відсутності різких запахів у процесі роботи. Тобто, лимонну кислоту можна використовувати для очищення праски навіть тоді, коли в оселі є маленькі діти. 

Очищення робочої поверхні

Із часом на поверхні підошви праски утворюється шар бруду, який перешкоджає повноцінному використанню приладу. Позбутися його самостійно теж можна. Але будьте обережні у виборі методу, адже є ризик пошкодження робочої поверхні.

  1. Парафін. Загорніть матеріал у бавовняний рушник та протріть цим «рулетом» місця сильного забруднення, попередньо розігрівши праску на максимум. Бруд залишиться на тканині, просоченій розтопленим парафіном.
  2. Перекис водню. Мінімально нагрійте праску та протріть підошву ватним диском, змоченим у перекису водню. Повторюйте процедуру, поки не вдасться прибрати весь бруд.
  3. Паста з харчової соди. Розчиніть 2 ч. л. соди в невеликій кількості води й цією пастою приберіть плями та забруднення з теплої робочої поверхні праски.

 

Перед використанням останнього методу переконайтеся, що всі кристалики соди добре розчинилися і не можуть подряпати матеріал поверхні.

 

+ Написать свой комментарий

 

Вопросы, отзывы и комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Указав свой E-mail Вы получите ответ на почту.
0 символов
Вложения (0 / 3)
Share Your Location