Шампанське — не просто алкоголь. Це справжній символ великих та особистих свят, різноманітних значних подій. Оригінальний освіжаючий напій виробляється в Шампані (Франція) та має свої унікальні особливості споживання, засновані на давніх традиціях. Отже, як правильно пити ігристе вино, щоб отримати максимальну насолоду від його аромату та смаку? Поговоримо про це детальніше. 

Температура та зберігання

Цей алкоголь краще подавати холодним. Оптимальна температура для нього зазвичай коливається від 7 до 10 оС. Обов’язково зберігайте напівсолодке або сухе шампанське в горизонтальному положенні, щоб не допустити висихання пробки.

Як правильно відкрити

Тут важливо дотримуватися певних правил:

  1. прибрати захисну фольгу;
  2. зняти мюзле (металеву конструкцію);
  3. тримаючи пробку, повільно повертати саму пляшку.

 

Останню рекомендується тримати під кутом 45 градусів, щоб зменшити ризик викидання бульбашок.

Як і в чому подати вино

Вибір правильного келиха також грає важливу роль. Зазвичай використовують спеціальні флейти або купажі, які допомагають зберігати бульбашки та збагачують аромат напою. Однак важливо пам'ятати, що ємність має бути чистою та обов’язково сухою для максимальної насолоди ігристим алкоголем. Щоб насолоджуватися шампанським на повну, важливо налити його правильно. Пляшка має бути піднята над келихом, а останній — злегка нахилений. Це дозволить бульбашкам розсіятися, а ароматам — максимально себе проявити. Не наповнюйте склянку до самого верху, інакше ігристий напій може перелитися через край.

Як дегустувати напій

Перед тим як спробувати шампанське, насолодіться його ароматом. Обережно проверніть келих, дозволяючи букету розкриватися. Потім зробіть маленький ковток, але потримайте напій у роті кілька секунд, щоб відчути смак та отримати задоволення від кожної нотки. Не можна пити шампанське швидко, ковток за ковтком. Цей благородний, вишуканий, елегантний напій не любить поспіху.

Чим закушувати ігристе

Які ж закуски найкраще пасуватимуть до шампанського? Деякі ідеї допоможуть вам зробити святкування ще більш незабутнім:

  1. Фруктове асорті ідеально підкреслить свіжість та елегантність вина. Виноград, соковиті кільця ананаса, солодкі половинки персика або сливи чудово доповнять легкий смак алкоголю.
  2. Ще один ідеальний варіант — нарізка різних видів сиру. Подавайте до вина, купленого на сайті Maudau, м'які сорти, наприклад брі або камамбер, разом із горішками, медом та хрусткими крекерами.
  3. Шампанське ідеально поєднується з деякими видами морепродуктів, особливо креветками та устрицями. Подавайте їх із лимонними скибочками та соусами, щоб додати глибини смаку й аромату.
  4. Шампанське та шоколад — це справжня класика, яка завжди тішитиме ваші смакові рецептори.

 

Не забувайте, що найважливіше — насолоджуватися спілкуванням із людьми, які розділили з вами вечір. Тоді споживання шампанського стане особливою подією.

 

+ Написать свой комментарий

 

Вопросы, отзывы и комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Указав свой E-mail Вы получите ответ на почту.
0 символов
Вложения (0 / 3)
Share Your Location