Калібрування акумулятора в ноутбуці. Як це зробити?

Мобільність – одна з найбільших переваг ноутбуків. Завдяки акумулятору вони можуть працювати багато годин без живлення від мережі. У разі нестачі енергії досить її поповнити, і робота обладнання все одно буде можлива. Точний час залежить від місткості клітини. Контроль над її станом забезпечується системним індикатором. На жаль, він не завжди показує точні дані, що ускладнює визначення, коли ноутбук дійсно перестане працювати. У такій ситуації необхідно правильно відкалібрувати акумулятор в ноутбуці.

Цей процес - це просто скидання акумулятора в ноутбуці шляхом його повної розрядки, а потім підзарядки. Це дозволяє скидати лічильник, інформувати вас про фактичний рівень накопиченої потужності. Після регулювання вам гарантований перегляд фактичного стану лотка в конкретний момент. Таким чином, ви знаєте, як довго прослужить ваш пристрій без зовнішньої напруги.

Всі батареї ноутбуків можна відкалібрувати, незалежно від виробника. Неодмінно варто виконати цю операцію, адже вона значно полегшить використання портативного комп'ютера. Після його завершення спостереження за акумулятором не викличе у вас ніяких проблем або помилок. Система покаже неспотворені результати. Якщо ви на це розраховуєте, зробіть калібрування самостійно або доповідайте професіоналу.

Коли калібрувати акумулятор в ноутбуці?

Перш за все, потрібно усвідомлювати, що регулювання - це не разова діяльність. Її слід проводити періодично, бажано відповідно до інструкції виробника. Тоді показник заряду буде відображати поточні можливості накопичувача енергії, і завдяки нагляду ви будете відчувати повний комфорт під час роботи обладнання.

За загальноприйнятими правилами, калібрування акумулятора в ноутбуці повинна проходити один раз в 2 або 3 місяці і такі інструкції, як правило, дає більшість виробників. Звичайно, це рекомендації, тому вам не доведеться жорстко їх дотримуватися. Важливо не забути виконати калібрування, коли ноутбук перестає працювати без попередження. Зазвичай, це відбувається більш-менш після такого періоду використання, тому ви обов'язково виберете відповідний час.

Якщо вам потрібна дуже хороша батарея, ви можете калібрувати частіше. Це не тільки допоможе зберегти її належну співпрацю з операційною системою. Завдяки цьому акумулятор для ноутбука MSI буде служити ефективніше і довше, а це незаперечна перевага. Весь процес нескладний, тому ви, безсумнівно, з ним розберетеся. Якщо сумніваєтеся, зверніться до фахівця з обслуговування ноутбуків.

Як відкалібрувати акумулятор ноутбука?

Ви вже знаєте найважливіше питання, пов'язане з калібруванням, тобто коли його виконувати. Однак все одно залишається відповісти на питання про те, як зробити скидання батареї в ноутбуці. Насправді, це надзвичайно просте завдання, тому відкиньте всі страхи. Навіть людина, яка рідко має справу з електронікою, повинен розуміти, що це за операція і які окремі її етапи. Прочитавши керівництво, ви самі внесете корективи і, перш за все, ефективно.

Самій калібрування батареї в ноутбуці з Windows 10 повинна передувати правильна підготовка. Спочатку перейдіть до настройок плану живлення ноутбука. Для цього клікніть правою кнопкою миші по значку батареї в правому нижньому кутку робочого столу і виберіть в меню саму верхню планку. Вас доставлять в центр управління електроживленням. Там в опціях змініть дії для критичного рівня в сплячий режим при низькому значенні і збережіть його. Крім того, налаштуйте свій пристрій так, щоб він ніколи не вимикав екран і взагалі не переходив у режим сну.

Залишилося уявити, як виглядає базова калібрування Dell і інших акумуляторів. Спочатку потрібно підключити блок живлення і заряджати акумулятор до тих пір, поки показник не досягне 100%. Пізніше ви зможете нормально користуватися ноутбуком до глибокого сну. Потім слід припинити використання і не користуватися обладнанням протягом декількох годин. Почекавши, знову підключіть його до мережі і заповніть недолік енергії повністю. Нарешті, відновіть раніше встановлений профіль функції, і все готово. Акумулятор для ноутбука Dell або акумулятор для ноутбука Toshiba тепер будуть синхронізуватися належним чином з системою, завдяки чому його прогнози споживання будуть точними.

Програми для калібрування акумулятора в ноутбуці

Деякі виробники виправдовують очікування своїх покупців і передбачають спеціальну вбудовану програму для калібрування акумулятора в ноутбуці. Наприклад, акумулятор ноутбука Lenovo зазвичай підтримується Lenovo Power Manager, тоді як калібрування акумулятора HP підтримується HP Battery Check. Якщо даний виробник не надає власних допоміжних засобів, варто зробити ставку на досить просунуту BatteryCare, яка, як і раніше згадана, має опцію регулювання і калібрування.

Кожна програма регенерації акумулятора буде нагадувати про необхідність калібрування кожні кілька десятків циклів зарядки. При необхідності ви можете встановити частоту повідомлень самостійно. Крім того, він дозволяє автоматично регулювати план живлення, щоб весь процес проходив швидко і ефективно. Його використання змусить акумулятор в ноутбуці значно продовжити термін його служби, і його заміна не буде потрібна.

Чи потрібне калібрування акумулятора?

Багато користувачів, а часто і фахівці, ставлять під сумнів, чи дійсно батарея ноутбука працює краще після виконання описаної операції. Незважаючи на негативні думки, його неодмінно варто реалізувати, адже він дозволяє використовувати весь потенціал такої комірки, як акумулятор для ноутбука Acer, а також значно підвищує точність вимірювань, що визначають кількість зібраної енергії.

Тому, якщо ваш оригінальний акумулятор ноутбука перестають працювати за призначенням, і система не може ефективно виміряти їх знос, не соромтеся калібрувати. Правильно оформлений, він принесе дійсно хороші результати і підвищить комфорт роботи з портативним комп'ютером. Збираючись виготовити його самостійно, запам'ятайте прочитані поради.

 

+ Написать свой комментарий

 

Вопросы, отзывы и комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Указав свой E-mail Вы получите ответ на почту.
0 символов
Вложения (0 / 3)
Share Your Location